Tuusulan asuntomessujen paras piha – Finnlog Hetena

Vuoden 2020 asuntomessut järjestettiin Tuusulassa. Pääsin ensimmäistä kertaa suunnittelemaan asuntomessupihaa –  kohteenani #38 Finnlog Hetenan tontti. Kyseinen kohde sai mediassa paljon näkyvyyttä ja oli ilmeisen pidetty myös messuvieraiden keskuudessa, sillä eilen järjestetyssä Asuntomessugaalassa Hetena pääsi ykkössijalle Parhaan Pihan sarjassa sekä toiselle sijalle Parhaan talon ja Parhaan Virtuaalikierroksen sarjoissa. Oli ihan mahtavaa päästä palkituksi, etenkin kun tiesi kuinka paljon upeita pihoja messualueella viimekin vuonna oli! Pihojen pontentiaali nähdään asuntomessuilla vuosi vuodelta paremmin ja tässä omassa suunnittelukohteessanikin pidin nimenomaan siitä, miten arkkitehti näki talon ulkoalueet tasa-arvoisena asuinympäristönä sisätilojen kanssa. L-kirjaimen muotoinen päärakennus sivurakennuksineen ja yhtenäisine kattoineen muodostavat rauhallisen ja yksityisen atriumpihan. Talon sisätilat rajautuvat atriumpihaan lasiseinin, jolloin olohuone tuntuu jatkuvan ulos asti.

Talo sisustuksineen on selkeälinjainen ja hillitty, joten samaa linjaa jatkettiin myös pihalla. Kasvivalinnat painottuivat valkeina kukkiviin lajeihin, poikkeuksena sisäpihan istutusaltaan rusokirsikka. Käytin tontilla myös paljon havukasvillisuutta, jolloin vihreydestä voidaan nauttia vuoden ympäri. Sisäpihan istutusaltaan kasvillisuuteen sekaan sijoiteltiin luonnonkiviä sekä puun ympärille luonnonkivi-koristekatetta. Puuta korostettiin myös kohdevalolla.  Talon ympärillä istutukset on sijoiteltu yhtenäisiksi alueiksi ja jätetty nurmialueet selkeän muotoiseksi. Naapuritontteja vasten pihaa reunustaa tuija-aita, joka luo pihaan sopivasti yksityisyyttä.

Kohde oli messujen ajan myynnissä ja ilmeisesti uudet asukkaat ovat nyt löytyneet,  onnea heille uuteen kotiin! Kiitos vielä Asuntomessuille palkitsemisesta, Finnlog Finlandille, AOR Arkkitehdeille ja Iloa360:lle yhteistyöstä sekä iso kiitos pihan toteutuksesta ja hoidosta Vihdin PR-Rakennus ja Vihersisustus Hetki!

 

Istutusaltaan yksityiskohtia

Pihasuunnitelma kohteeseen Finnlog Hetena

Näkymä atriumpihalta pääsisäänkäynnin suuntaan

 

 

Rakennuttaja/näytteilleasettaja Finnlog finnlog.fi

Arkkitehtisuunnittelu Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy aor.fi

Sisustussuunnittelu Suunnittelutoimisto Iloa360 Oy iloa360.fi

Pihan toteutus Vihdin PR-Rakennus ja Vihersisustus Hetki www.vihdinpr-rakennus.asua.fi / www.vihersisustushetki.fi