Yritys

Viherteema Oy

Viherteema on perustettu v. 1989 ja sen omistaa suunnitteluhortonomi Jarmo Väisänen. Viherteema toimii valtakunnallisesti, mm. yhteistyössä laajan yritysverkostonsa kanssa. Viherteeman rooli vaihtelee kohteittain; toimimme joko pääsuunnittelijana tai alikonsulttina. Viherteema on Maisemasuunnittelijat ry:n ja Suomen Yrittäjät ry:n jäsenyritys.

Jarmo Väisäsellä on kokemusta viherrakentamisesta vuosilta 1975-88. Jarmo Väisänen on myös Jyväskylän Puutarhaseura ry:n, Suomen Puutarhataiteenseura ry:n, Rakentaminen ja Talotekniikka messujen neuvottelukunnan ja Kehittyvä Asuminen klusterin (Keski-Suomi) ohjausryhmän jäsen. Viherteemalla on Viherympäristöliiton 2001 myöntämä Laatusertifikaatti. Viherteemalle myönnettiin 2007 valtakunnallinen tunnustuspalkinto viheralan hyväksi tehdystä työstä.

Yrittäjä Jarmo Väisänen

Työ ja koulutus

Peruskoulutukseltani olen puutarhuri vuodelta 1973 Reitkallista.
Toimin viherrakennusliike Jyväskylän Puutarha-Apu Oy:n vastaavana työnjohtajana 1975-82. Keskeisimmät tehtävät olivat omakoti-, kerros-, ja rivitalo- sekä julkisten rakennusten pihojen rakentaminen.

Jyväskylän kaupungilla toimin piiripuutarhurina 1982-88. Vastasin lähinnä Kuokkalan alueen julkisten alueiden viherrakentamisesta, mm. Asuntomessut 1985 ja Sippulanniemen golfkentän 1. vaihe.

Suunnitteluhortonomiksi valmistuin 1990 Otavasta. Viherteeman perustin toisena opiskeluvuotena 1989. Alusta lähtien suunnittelukohteet ovat olleet vaihtelevia sisällöltään ja sijainniltaan. Olen tehnyt suunnittelutyötä niin omakotirakentajille, kuin kunta- ja seurakuntasektorillekin maanlaajuisesti. Asiakkaina ovat lisäksi olleet arkkitehti-, insinööri- ja isännöintitoimistot.

  • Vihertyövalvojakurssi 2003.
  • Viheralan valtakunnallinen tunnustuspalkinto 2007.
  • Yrittäjän erikoisammattitutkinto 2008.

Perhe ja asuminen

Vaimoni Satu Väisäsen kanssa olemme olleet naimisissa vuodesta 1983.
Satu toimii tällä hetkellä Viitakodit Ry:n toiminnanjohtajana.
Lapset Henna s. 1989 ja Ville s. 1991.

Asumme omakotitalossa Jyväskylän Nenäinniemessä ja kesäaikaan vietämme paljon aikaa mökillämme Äänekoskella Keiteleen rannalla. Talomme puutarhan hoitaminen on meille tärkeä asia.

Harrastuksia

Liikunta eri muodoissaan on oleellinen osa vapaa-aikaa, viimeaikoina eniten sulkapallo, lenkkeily ja hiihtäminen. Luonnossa liikkuminen ihan muuten vain tai sienestyksen ja marjastuksen yhteydessä on mieluista. Kesällä kuluu aikaa paljon myös vesillä sekä Päijänteellä että Keiteleellä.
Talvella käymme järvissä avantouinnin merkeissä.

Matkusteleminen sekä kotimaassa että ulkomailla on vuosittain mukana kuvioissa, yhtenä monivuotisena muotona oli  matkamoottoripyöräily.

Jatkuvan mielenkiinnon kohteena on arkkitehtuuri, kaupunkirakentaminen, kirjallisuus, taide ja teatteri. Yhteiskunnallisten asioiden seuraaminen kuuluu päivittäiseen elämään.

Työn ja vapaa-ajan tasapainoiseen suhteeseen kiinnitän erityistä huomiota; kesä- ja talvilomat pidetään reilun pituisina ja viikonloput varataan omaan käyttöön.