Vuosi 2016

Vuoden viimeistä kuukautta viettäessä on hyvä katsoa taaksepäin ja muistella kulunutta vuotta sekä menneitä projekteja.

Tietokoneen 2016-kansiota selatessa huomasin, että työkohteita, joissa olemme jollain tavalla olleet mukana, on kertynyt tälle vuodelle yli sata. Melkoinen luku! Toisin kuin edellisenä vuotena, vuonna 2016 ei missään vaiheessa ole ollut hiljaisempaa työjaksoja, vaan hommia on saanut tehdä tasaiseen tahtiin koko vuoden ajan. Kesälomat ehdimme kuitenkin pitää täysimittaisena. 🙂 Usein kuvitellaan vihersuunnittelutyön olevan viherrakentamisen kaltaisesti kausiluonteista työtä, mutta tällä hetkellä talvemmekin näyttää erittäin hyvin työllistetyltä. Vihersuunnittelua voi siis aivan hyvin tehdä vuoden ympäri, vaikka maa olisikin lumen peitossa.

Erityisen paljon olemme tänä vuonna olleet tekemisissä sekä uudis- että peruskorjaus-kerrostalokohteiden kanssa. Tästä voisi päätellä että rakennusala on kevyessä nousussa ja väitettä vahvistaa myös se, miltä katukuvassa on tänä vuonna näyttänyt – ainakin Jyväskylän taajama-alueella tunnutaan rakennettavan ja korjattavan lähes joka nurkassa. Kaupunkirakentamiseen liittyvinä projekteina tänä vuonna on ollut kerrostalokohteiden lisäksi hautausmaiden, katuviheralueiden, koulu- ja päiväkotipihojen sekä puistoalueiden suunnittelua.  Olemme saaneet olla mukana mm. Jyväskylän Tourujoen puiston suunnittelussa, Jyväskylän Vanhan hautausmaan Sankarihauta-alueen peruskorjaussuunnittelussa sekä Rautalammin kunnan viheralueiden hoitosuunnitelman laatimisessa.

 

 

Yksityisasiakkaille tehtyjen suunnitelmien määrä pyöri tänäkin vuonna parin-kolmenkymmenen kohdilla ja mukaan mahtui niin kompakteja, tehokkaasti rakennettuja kaupunkipihoja kuin useamman tuhannen neliön vapaa- ajan tontteja, joissa luonnontilaista aluetta haluttiin säilyttää mahdollisimman paljon. Olemme taas ensi vuonna mukana Jyväskylän rakennusmessuilla, jossa pääsee tutustumaan tekemiimme suunnitelmiin sekä kyselemään piha-asioista. Messut järjestetään tuttuun tapaan Jyväskylän paviljongilla 10–12. maaliskuuta 2017, pistäkää päivämäärä talteen ja tulkaa moikkaamaan!

 

 

Yhteenvetona voisi sanoa tämän vuoden olleen erittäin monipuolinen suunniteltavien kohteiden suhteen. Töitä on myös riittänyt hyvin. Firman henkilöstömäärä kasvoi kolmisen vuotta sitten yhdestä kahteen ja tämän vuoden voi sanoa olevan ensimmäinen, kun me molemmat olemme pysyneet mukavan kiireisinä koko vuoden ympäri. Kiitos siitä kuuluu ehdottomasti asiakkaillemme! Toivottavasti pääsemme jatkamaan samaan malliin myös ensi vuonna.

 

Hyvää joulun odotusta toivottaen,

Henna