Viherteema 30 v

Vuosi 2019 on Viherteemalle juhlavuosi, sillä tänä vuonna tulee täyteen 30 vuotta yrityksen toimintaa. Vietimme juhlapäivää asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimistomme pihaterassilla 5.6.2019. Tarjolla oli pitopalvelu Art Cateringin loihtimaa monipuolista ja maukasta ruokaa, ammattikokin vastatessa grillaamisesta ja esillepanosta. Sää suosi ollen aurinkoinen ja sopivan lämmin. Yllätysohjelmana oli Satu Väisäsen tilaama mieskuoro Alvar. Tilaisuuden kuvataltioinnista vastasi Ville Väisänen. Tärkeintä oli tietysti mukava yhdessäolo tutulla joukolla.

 

 

 

Viherteema t:mi rekisteröitiin vuonna 1989 ja kokopäiväinen toiminta alkoi 1990 Jarmo Väisäsen valmistuttua suunnitteluhortonomiksi. 2008 yritysmuoto muutettiin osakeyhtiöksi. Henna Väisänen tuli vakituiseen työsuhteeseen v. 2014 valmistuttuaan maisemasuunnittelijaksi. Aloitusvaiheessa 90-luvun alkupuolella vallitsi lama-aika ja ennuste ei ollut kovin hyvä ulkopuolisten arvioiden mukaan, mutta kuitenkin alusta alkaen on töitä ollut hyvin tarjolla. Yksi syy sille on jo valmiina ollut ja koko ajan kasvava verkosto viheralalla ja rakennusalalla yleisesti. Esilläolo lehdistössä, radiossa ja tv:ssä toivat näkyvyyttä positiivisesti, samoin aktiivisuus rakennusmessujen toiminnassa ja Jyväskylän puutarhaseurassa. Myös puutarhakurssien vetäminen työväen opistossa kuului alkuvuosien ohjelmaan.

 

Suunnittelua on koko ajan tehty monipuolisesti – tekeminen on motivoinut laidasta toiseen sekä kohteen sijainnin että tehtäväsektorin suhteen. Periaatteessa kaikenlaisten ulkoalueiden suunnittelua on tullut tehtyä, mutta välillä tekemistä on ollut myös rakennusten suunnittelussa ja sisätiloissa. Alusta asti on ollut pyrkimys kokonaisvaltaiseen aluesuunnitteluun alikonsultteja käyttäen, niin että asiakkaalle tarjotaan suunnittelupaketti avaimet käteen-periaatteella. Ylipäätään on erikoistuttu nimenomaan suunnitteluun eikä lähdetty rönsyilemään esim kauppaan tai rakennuttamiseen ja valvontaan.

 

 

Vuosien mittaan on valikoitunut hyviä yhteistyökumppaneita mm. rakenne- ja kuivatussuunnitteluun, sähkö- ja valaistussuunnitteluun sekä lvi-suunnitteluun. Tämä jatkuvuus on tuonut helpotusta tarjousten tekemiseen ja projektien hallintaan. Tärkeimpien kumppaneiden kanssa toimimme kohteen luonteesta riippuen vuorotellen pääsuunnittelijana tai alikonsulttina. Pienemmissä kohteissa kuten pihasuunnittelussa (omakoti,- rivitalo- ja kerrostalokohteissa) teemme usein itse koko suunnittelutyön. Vaativimmissa kohteissa kokoamme tiimin tapauskohtaisesti. Tärkeitä kohteita ovat olleet mm hautausmaiden (n. 55 kpl) ja lähiliikuntapaikkojen (n. 30 kpl) suunnittelu eri puolille Suomea.

Viherala kehittyy kovaa vauhtia ja tarjoaa mielenkiintoista tekemistä jatkossakin ja aiomme olla mukana menossa hyvin motivoituneena. Kiitämme suuresti asiakkaitamme, kaikkia kanssamme työskennelleitä yhteistyökumppaneita sekä muita tahoja, jotka ovat kanssamme tällä matkalla olleet.